Használati feltételek

  1. A sporteszközt minden utas csak saját kockázatára használhatja, megfelelő öltözetben, alkohol vagy egyéb tudatmódosító szer hatásától mentesen. A könnyelmű használat sérülésekhez vezethet. Fékezzen mindig időben, és a pálya végénél érkezzen gyaloglási sebességgel a lassítószakaszra.
  2. A sebességet úgy válassza meg, hogy ne legyen veszélyes se önmagára, se másokra nézve. Tartson legalább 25 m követési távolságot. Szigorúan tilos a többi járműnek nekihajtani. A nekihajtás elkövetője felel minden következményért.
  3. Esős vagy jeges időben a pályát lezárják. Amint esni kezd az eső, a lesiklást abba kell hagyni. A pályát nedves időjárási viszonyok között csak akkor szabad használni, ha a kezelőszemélyzet külön nedvességhez kialakított féktalpat szerel a bobokra. Ilyenkor tartson 50 m követési távolságot. Vigyázat: Megnövekedett féktávolság! A bob keresztirányban kilenghet!
  4. Tartsa be a személyzet által induláskor adott utasításokat. Nem szabad túl lassan hajtani, csak vészhelyzetben szabad a bobot teljesen leállítani.
  5. Nézzen mindig menetirányba. Tilos hátrafordulni, feküdni, térdelni. Kövesse a jelzőtáblák utasításait, és teljes figyelmét fordítsa a soron következő pályaszakaszra (min. 25m).
  6. Mindig a nagyobb termetű személynek kell hátra ülnie. A kezét tartsa folyamatosan a fékkaron, illetve a kapaszkodón, tilos a pályaelemekbe kapaszkodni! A kormányzást végző személynek akadálytalanul ki kell látnia.
  7. Gyermekek csak 3 éves kortól használhatják a pályát. 8 év alatti gyermekek a pályát csak egy olyan (8 évesnél) idősebb kísérővel használhatják, aki jól ismeri a terepet, és ha a felügyeletet gyakorló személy felelősséget vállal a kétüléses bob használatáért.
  8. Két felnőtt nem bobozhat együtt. A személyzet utasításait mindig be kell tartani (B.O.S. [= Keskeny nyomtávú pályák építési és üzemeltetési szabályzata (Németország)] 23. § szerinti segítőszemélyzet). A használati feltételek be nem tartása esetén a használatot megtiltják. A jegy megvásárlásával minden utas visszavonhatatlanul elismeri a jelen feltételeket. Kártérítési igények kizárva.